Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

Teppanyaki, Tempura, Kaiseki och givetvis Sushi. Listan kan göras lång med mat som har sitt ursprung i Japan, alla med sina unika tillagningssätt och spännande smaker. 

I Tokyo är restaurangerna är oftast små och har plats för få besökare. Det gör att de blir lite dyrare men kocken hinner samtidigt ge maten lite extra kärlek och omtanke. I Tokyo finns flest 3-stjärniga restauranger i hela världen, hela 13 stycken har fått högsta betyg av Michelinguiden. Men för japanerna själva spelar det ingen roll eftersom “Inga utlänningar kan bedöma vår mat”. 

De japanska kockarna lägger stor prestige i maten de lagar och varje rätt har sitt eget liv, allting görs med millimeterperfektion. 

Nedan följer tre restauranger som är något av det bästa Tokyo har att erbjuda.

 

Sukiyabashi Jiro Honten

Kanske världens bästa Sushirestaurang. Ägaren Jiro Ono är 85 år och styr med hela handen. Rätterna är små men smaken är ren perfektion. allt görs med kärlek och största noggrannhet. Bokningar tas enbart emot den första i varje månad och telefonen går varm. Lyckas du få en sittning är det bara att luta dig tillbaka och se fram mot en smakexplosion, det kommer vara värt varenda öre. 

Kanda

Kanda är något annorlunda än den vanliga japanska restaurangen. Här låter ägaren Hiroyuki Kanda dina smaklökar och preferenser vara med att bestämma. Han ändrar rättens storlek och smaker efter önskemål och kompletteras med ett bra utbud av viner och sake. Anpassar ingredienserna efter årstid och är en av Japans mest intressanta restauranger.

Ryugin

Mat gjord med hjärna. Ägaren Seiji Yamamoto menar att allting i matlagningen händer med en orsak, han försöker tänka ut alla varför och skapa rätter efter det. Ett koncept som går hem och på Ryugin är fisken i centrum. En restaurang väl värd ett besök när du besöker Tokyo

 

 

 

 

   
   
   

Med sina kanaler, cafeér, sin otroliga omgivning och förstaklassiga hotell kommer Venedig alltid vara nummer ett på din bucket list. En metropol för klassisk musik och gondolernas tysta framfart längs kanalerna gör staden till romantikens centrum. De allra flesta reser på sommaren men våren i Venedig är minst lika bra. Vår betyder mindre folk, lagom varmt och bara känslan av att vara utomlands medan slasket gör sig påminnt hemma i Sverige gör att du kommer att älska staden. 

Att bo

Venedig kryllar av bra hotell och det ska mycket till för att du ska bo dåligt. Men självklart finns det några som sticker ut lite extra mycket. 

Carniaval Palace Hotel

Ett designhotell mitt inne i centrala Venedig med utsikt över  kanalerna. Rummen är stora och inredningen minst sagt genomtänkt. Ett hippt hotell för den lite mer modemedvetna, det är lyxigt men inte dyrt för det.

Hotel Colombina

Mysigt hotell i Venedigs hjärta. Har allt du behöver för en romantisk weekend och är hemtrevligt. Ligger med utsikt över kanalerna och erbjuder rum till ett inte alltför dyrt pris.

Hotel Moresco

Kännt för sin service. Ett hotell som har gångavstånd till allt. Mysigt hotell där du inte behöver ge för stora pengar för ett stort rum. Rekommenderas starkt. 

Hitta ditt favorithotell på allahotellrum.se

 

Att äta

Restaurangutbudet i Venedig är stort och här finns något för alla smaker. Havsstad som det är finns det många bra fiskrestauranger som bara måste besökas. Giventvis är pastan i centrum av den venetianska matkulturen och äts till frukost, lunch, middag, en pastarätt på restaurang ligger runt 150 svenska kronor. Pizza däremot äter du bättre i andra delar av Italien. Ost finns det gott om och i Venedig bör du smaka på Asiago. Byn som är namne med osten ligger längre upp i provinsen och endast där sker originaltillverkningen. Osten kommer från kon och har en smak som liknar den mer kända grannen parmesan.

Prosciutto E Parmigiano

Ett måste på Venedigresan, bästa ost och charkbutiken i staden, skinkan håller högsta kvalite Det finns ca 150 italienska ostar och 35 av dessa är PDO certifierade, vilket betyder att originalet får bara tillverkas på en plats. Butiken har de flesta av dessa och Parmigiano Reggiano, eller parmesan som är det vanligare namnet, är givetvis den stora stjärnan i osthyllan. 

Ostaria Boccadoro

En klassisk venetiansk restaurang, fisk och pasta. Använder sig bara av lokala ingredienser och ligger en bit från de allra mest besökta turiststråken.  Inredningen är spartansk och här är det maten som står i centrum. Har även ett riktigt bra utbud av viner och kunnig personal. 

L'Alcova Restaurant

Med en fantastisk terass som bjuder på en vy över hela Canal Grande är L'Alcova ett givet stop på resan. Sitt ner, njut av utsikten och drick ett glas vin innan du bjuds på rätter med naturliga smaker och stor personlighet. 

Att se

Med 12 miljoner besökare varje år är det alltid mycket turister i staden. Våren är något bättre och du får chansen att se Venedigs alla turistmål relativt ostört. Att glida fram på en gondol längs kanalerna är klassiskt men inte det enda du kan göra. Här kommer några sevärdigheter som borde vara givna på Venedigresan.

Markusplatsen

Piazzo San Marco hyser den mäktiga Markuskyrkan. Ett stort torg som erbjuder en mäktig vy. I varje film du sett som utspelar sig i Venedig klungas duvorna på torget. Det stämmer i verkligheten och romantiken är sann. Ett av Venedigs mest klassiska resmål och ett måste på resan. 

Ca' Rezzonico

Venedigs vackraste palats som ligger precis vid Canal Grande. Är numer ett museum dedikerat till 1700-talets Venedig. Byggnationen påbörjades så tidigt som 1649 men slutfördes inte förrän 100 år senare. Detta på grund av pengabrist och dödsfall. Den nya arkitekten slutförde den förstes ritningar men med sin egen touch. Därav den blandning av still som finns på palatset. 

Rialtobron

Rialtobron är den äldsta av fyra broar över Canal Grande. Första versionen byggdes redan så tidigt som på 1100-talet men nuvarande konstruktion invigdes 1591. Arkitekten förutspådde att den inte skulle hålla men kvar står den än idag och är ett av Venedigs mest berömda byggnader.

 

Venedig på våren är drömmen, det är lagom varmt, tillräckligt med folk och romantiskt som på film. Om du har tur får du även uppleva Acqua Alta, ett fenomen som sker främst vintertid men även på våren. Hela Venedig svämmar över och blir fantastiskt vackert, köp ett par gula stövlar och plaska runt tillsammans med resten av stans invånare. Ett annat evenemang som är väl värt ett besök är Vogalonga. Ett race som sträcker sig genom Venedigs kanaler och där endast kajaker och båtar drivna med handkraft får vara med. En tradition sedan 70-talet och lika populärt än idag.

Hitta en weekend som passar och upplev en av Europas vackraste städer. Trevlig Resa! 

 

 

   
   
   

 

Det har börjat töa hemma och vintern är snart ett minne blott. Då passar det perfekt med en resa till Alperna, här är fem favoriter.

 

 

S:t Moritz

Två gånger värd för olympiska vinterspel, det luktar klass och det är precis vad det är! St:Moritz har alltid varit alternativet för den som letar efter kvalité. Det må vara lite dyrare men varenda öre betalar tillbaka. Det är lite liftköer och pisterna håller hög klass. Hit åker man om man är rik och inte vill hamna på ett trädäck med skrålande ölstinna tyskar utan mer uppskattar ett glas champange i en lite bekvämare stol. Men det behöver inte betyda att det är tråkigt. Det är bra drag på nattklubbarna och du kan räkna med att se kändisar. I S:t Moritz finns åtminstonde fem femstjärniga hotell och har överlag en mycket hög standard på boendet. Det är ingen slump att pudersnön kallas för champangesnö.

 

Val Thorens

En fransk idyll blandat med stökigt säsongarliv, kan det bli mer alport än så? Val Thorens har det mesta, allt från de enkla backarna för barnen till långa branta pister för den mer avancerade åkaren. Givetvis finns det bra offpistmöjligheter också för den som drömmer om pudersnö. Med 320 nedfarter och 175 liftar är det världens största skidort men det finns fortfarande gott om space i backarna för den som gillar att ta ut svängarna. Val Thorens besitter också ett brett klubbutbud och här kan du lika gärna gå till den lokala jazzklubben som lyssna på dunkande techno fram på småtimmarna. Val Thorens har allt.

 

Laax

Till schweiziska Laax åker du om du vill åka park. De har konstant en hög kvalité och lägger ner stora pengar på att hålla den i ordning. Laax brukar ständigt vara värd för några av de största tävlingarna varje år inom snowboard och skidor så det är läge att åka ner i samband med en av dessa. Laax skulle lika gärna kunna varit Avoriaz eller les 2 alps på listan men får sin plats tack vare sin otroliga stabilitet när det gäller att bygga bra parker.

 

Engelberg

“Det är till Engelberg man åker om man vill åka puder” säger ett gammalt alpordspråk. Skidorten  briljerar med mycket snö och stora vidder. Här finns det mycket att dela på, klippor att droppa och kommer du inte ner efter ett åk med snö i hela ansiktet måste du ha varit där över sommaren. Den absoluta fördelen är att pudersnön är lättillgänlig och går att nås från liftsystemet, du slipper släpa på stighudar eller köpa randonébindningar. Glöm bara inte bort snorkel och cyklop, det lär behövas.

 

 

St. Anton

St. Anton, ditt svenskarna åker sen många år tillbaka och är det perfekta stället för den festsugna. Byn har en smått legendarisk after ski och är ett måste efter en lång dag i backen. Det finns också några smått legendariska barer, till exempel MooserWirt som bara måste besökas, klubbutbudet är också starkt.  St. Anton har allt för den som bara vill njuta av en bra skidsemester där skidåkandet kanske inte tar det största fokuset. Österrikes ända bidrag på listan kommer inte att göra dig besviken.

 

 

 

 

 

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2022 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA