Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

Vi på allaflygbiljetter.se är New York-romantiker med ett särskilt intresse för urban stadskultur. Vi söker ständigt efter nya upplevelser i städernas stad. Den här gången tänkte vi tipsa om den legendariska byggnaden 5 Pointz i Queens – graffitikonstens kanske främsta offentliga canvas. Men det börjar bli bråttom! Snart kan 5 pointz vara ett minne blott.

 Du har säkert hör de nämnas. New Yorks fem stadsdelar: Bronx, Queens, Staten Island, Manhattan och Brooklyn  – The five boroughs. 5 pointz är en hyllning till de stadsdelarna. Byggnaden kallades ursprungligen för Phun-Phactory och ingick i ett projekt för att stoppa graffitivandalism, i början av 90-talet. 2002 fick byggnaden formellt namnet 5 Pointz. Hit skulle alla vara välkomna att måla oavsett vilken stadsdel du kom ifrån. Idag är byggnaden I fara och de nuvarande ägarna har planer på att riva 5 Pointz till förmån för en shoppinggalleria och lägenheter. Så vare sig du är en konst-och kulturmänniska eller bara en stadsälskare är ett besök till Queens och 5 Pointz en chans att se någonting kommande generationer kommer att se bilder av i historieböckerna. 

Karta till 5 Pointz hittar du här!

 

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2023 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA