Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

Hej. Fredrik Lindstål heter jag som skriver. Jag arbetar som marknadschef på Allaflygbiljetter.se. Inte helt oväntat älskar jag, liksom mina kollegor, att resa! Jag tänkte dela med mig av ett av mina absoluta guldkorn i Europa. För ett par år sedan hade jag förmånen att få spendera 3 magiska månader på en plats som var helt ny för mig, nämligen den sydspanska atlantkusten som kallas för Costa de Luz. Idag kan jag helt säkert säga att det är min favoritdel av Spanien. Stränderna, lugnet, byarna och inte minst den Andalusiska flamencokulturen som är oändligt mycket mer än bara musik. Så för er som känner er hågade att söka er bortom östkustens gnistrande hotellfasader kommer här en guide till fem av mina guldklimpar längs Ljuskusten som vaskats o silats med omsorg!

 

1. Cadiz - En verklig strandstad

Den underbara stadsstranden i Cadiz. Få städer har stranden så nära stadskärnan som Cadiz. Perfekt för en lunchsurf, en after work sangria eller bara lata lediga dagar med stadspulsen direkt inpå.Jag tog den här bilden under en joggingtur. Det är något visst med stränder som vätter väst.

 

 

2. Barbate - En äkta upplevelse i flamencons värld

Boardwalken i Barbate. Sannerligen inte en plats för charterturisten. Barbate är farligt, fattigt och hårt, men det är i denna ruffighet som den verkliga flamencokulturen växt fram. Du kommer inte att se några turistfällor här men om däremot flödar flamenco från varje gathörn och den musikaliska nivån är i världsklass. I horisonten skymtar Playa de los Alemanes, Spaniens Malibu och hem för många av landets celebriteter. Kontrasterna är tydliga på Costa de Luz.

 

 

3. Vejer de la Frontera - Morisk bergsromantik

Tio minuter från kusten ligger denna tidlösa andalusiska bergsby. Missa för allt i världen inte ett middagsbesök på den maroccanska restaurangen Califa. F.ö, också ett hotell där man bor som en kalif. Och gör ALLT ni kan för att nosa rätt på en flamencokonsert.Den här bilden är tagen från min frukostplats. Inte helt dum plats för att äta en tostada och dingla med benen! 

 

 

4. El Palmar - Surf, musik och strandliv

El Palmar är områdets verkliga strandmecca. Trots detta lyser exploateringen med sin frånvaro. Ett par restauranger och barer, annars är det bara äkta strandliv som lockar! Här på väg upp efter ett par underbara timmar i El Palmars vågor en härlig vårdag i mars.

 

 

5. Handgjorda gitarrer i Jerez

I Jerez kan man framförallt göra två saker. Dricka Sherry eller besöka gitarrmakare. Oavsett vad du väljer så kommer du att få en demonstration i exemplariskt hantverk. Kika på denna inspirationsfilm. Hur är det man säger, "They don´t make ´em like they used to".

 

Karta över Costa De Luz. Det är lätt att ta sig runt på Solkusten eftersom vi inte pratar jättavstånd. Cadiz- Tariffa tar ca 1 h att köra. För att ta sig hit så räkna med en bilfärd på ca 3 h mellan Malaga och Cadiz om du vill finköra längs kusten vilket jag varmt kan rekommenera. Inlandsvägen är inte så du m den heller! Du kan också ta en direktbuss till Cadiz från Malaga till Cadiz. 

Det är sannerligen inte bara kusten som är vacker i Andalusien, men just Costa de la Luz kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. Åk dit så förstår du varför! 

 

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2023 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA