Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

 

Att hitta en billig flygbiljett är fantastiskt! Men det är tyvärr inte det enda som kostar när du är på resande fot! Att ta sig från dörr till dörr kan dra iväg rejält och transferkostnader blir allt dyrare. Alternativen är många och priserna skiljer sig markant. Därför har vi tagit fram en transferguide till våra större flygplatser. Först ut i serien är Sveriges största flygplats – Arlanda!

Under 2011 reste 19 miljoner resenärer till eller från Arlanda, varav 14,3 miljoner reste utrikes. Men hur tog de sig dit och hem på bäst sätt? Egen bil, buss, taxi eller tåg? Vi har kikat på priserna mellan Arlanda och Stockholm I jakt på det bästa alternativet.


SL

Det allra billigaste alternativet är ett något bortglömt alternativ som faktiskt fungerar förvånansvärt bra, nämligen att ta sig ut med SL. Hoppa på pendeln till Märsta och byt sedan till buss 583 ut till flygplatsen. SL:s reseplanerar säger att resan tar ca en 1 timme och vi tror dem! För dig som inte har SL kort kostar resan 88 kronor.


Flygbussarna

99 kr enkel för vuxen (198 kr t/r)

 Det näst billigaste transferalternativet är flygbussarna. Det känns också kul att man, till skillnad från sina konkurrenter, valt att hålla låga priser och satsa på förbättrad service & miljö för att göra bussarna mer attraktiva för resenärer. 

 Vi frågade Eva Tiséus som är marknadschef på flygbussarna, varför hon tycker att man ska välja just deras tjänst ut till flygplatsen:

 ”Vi erbjuder prisvärda resor till åtta flygplatser. Tidtabellerna är anpassade till flygets avgångar och ankomster. Majoriteten av bussarna går på biobränsle och dessutom kan man tjäna EuroBonus poäng om man köper sin Flygbussbiljett på flygbussarna.se.”


Arlanda express

260kr enkel för vuxen (490 kr t/r)

 Dyrt men snabbt och smidigt. Så sammanfattar man nog bäst den bana som var tänkt som standardalternativet till Arlanda.  Det finns dock bättre helgpriser för dig som bokar online (325 kr t/r) samt en 2-för-1 rabatt (280 kr enkel). Men de priserna gäller alltså endast helger och röda dagar.

 

Taxi

Från 175 kr enkel (från Stockholms innerstad)

Det kan vara en smula kaotiskt att hitta “rätt” taxi till och från flygplatsen och priserna skiljer sig rejält! Men det finns ett bolag som verkligen sticker ut. BLÅTAXI är ett nystartat taxibolag i Stockholms län som bl.a. erbjuder förbeställda resor till Arlanda för 175 kr och 325 kr från Arlanda vid förbeställning. Det kan jämföras med Taxi Stockholm och Kurir som idag tar 520 kr enkel väg. 

 

4 billiga taxibolag:

Blåtaxi (175 kr Sthlm – Arlanda)  

http://www.blataxi.se/

 

Taxi Solna (380 kr Sthlm – Arlanda)

http://www.taxisolna.se/

 

Green Cab (390 kr Sthlm – Arlanda)

http://www.green-cab.se/

 

Airport Cab (390 kr Sthlm – Arlanda)

http://www.airportcab.se/

 

Långtidsparkeringar

För dig som vill ta egen bil får du vara beredd att betala från 80 kronor per dygn, och du MÅSTE förboka innan för att vara säker på att få en plats. Här hittar du några av de populärare parkeringarna runt Arlanda:

 http://www.benstockens.se/ - Från 80 kr per dygn.

http://www.flygets.se/ - Från 80 kr per dygn.

http://www.lindskrog.se/ - Från 80 kr per dygn.

http://www.flygplatsparkering.se/ - Från 100 kr per dygn.

http://www.swedavia.se/arlanda/till-och-fran/parkering/langtidsparkering/ - Från 110 kr per dygn.

http://www.mabypark.se/ - Från 120 kr per dygn. 

 

 

 

   

Kommentarer (1) -

Lars
Lars
2012-10-02 21:20:06 #

Det går även bra att åka med SJ. Det går ungefär lika fort som med Arlanda Express men kostar mycket mindre.

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA