Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

 

Så har turen kommit till Sveriges näst största flygplast och västra Sveriges internationella hub – Göteborg Landvetter Airport. Med 90 direktlinjer ut i världen och ett brett inrikesnät slussas nära 5 miljoner resenärer årligen genom Landvetters dörrar. Så hur tar jag mig dit på billigast sätt?

 

Precis som tidigare så utgår vår resa ifrån centrala Göteborg. Och även om Landvetter ligger förhållandevis nära Göteborgs stadskärna skiljer sig priserna rejält, och för den kostnadsmedvetne är alternativen många.

 

Västtrafik

Att åka kollektivt ut till flygplatsen är kanske inte det vanligaste alternativet men ett klart fullgott sådant. Ta Röd Express från Götet ut till Härryda och Landvetter Resecentrum. Därifrån går både buss 511 och 611 vidare ut till flygplatsen. Räkna dock med en timmes resväg för att vara på säkra sidan.

Enkelbiljett vuxen: 58 kr

 

Swebus

Från Nils Ericsson-terminalen trafikerar Swebus regelbundet sträckan Göteborg – Landvetter. Resan tar ca 35 min och det finns internet ombord!

Enkelbiljett vuxen: 59 kr

 

Flygbussarna

Ett något dyrare alternativ för denna sträcka är flygbussarna. De kompenserar dock i smidighet och miljömedvetenhet.

Enkelbiljett vuxen: 99 kr

 

Taxi

Som vanligt är de större bolagen duktiga på att ta ut en rejäl fast taxa men för oss som letar går det att komma betydligt billigare undan. Bäst priser har Minitaxi som dessutom alltid tillämpar fasta priser i hela Västra Götaland-regionen.

 

Minitaxi

www.minitaxi.se (198 kr GBG – Landvetter)

Taxi 020 

www.taxi020.se (238 kr GBG – Landvetter)

Citycab 

www.citycab.se (239 kr GBG – Landvetter)

 

Egen bil – parkeringar

Parkeringsavgifterna på Landvetter är dessvärre fortsatt höga I jämförelse med exempelvis Arlanda, främst pga Swedavias dominans i sammanhanget. Vårt bästa tips i sammanhanget är att förboka, vilket ger dig tillgång till kampanjer och rabatter som sänker priset avsevärt.

Vi vill dock slå ett extra slag för företaget Park Wash´n Go för dig som funderar på att låta bilen stå mer än ett par dagar. Som namnet antyder har du en nytvättad bil att komma hem till. 

Du som är van resenär har säkert också märkt att allt fler privata parkeringar börjar ploppa upp på vägen till flygplatsen men eftersom såväl priser som transferlösningar är något osäkra så har vi valt att inte inkludera dem i denna jämförelse. 

 

Nedanstående prisuppgifter avser 1 veckas parkering (8dgr)

Park Wash n´Go – 520 kr

Utomhusparkering P6 & P7 - 525 kr

Utomhusparkering P5 – 780 kr

Inomhusparkering P3 1760 kr

 

 

 

 

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA