Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   


Efter ett och ett halvt års planering var det alltså dags för avresa till Thailand för att arbeta ideellt på ett barnhem. En lång men väldigt smidig resa tog oss hela vägen från Kungsbacka vidare till Köpenhamn, Dubai, Hong Kong och till sist Bangkok.


Och så var det den 11 januari 2013, den dagen vi hade väntat på i ett och ett halvt år, den dagen vi skulle ta våra första steg på vårt livs resa. 04.45 ringade klockan och de sista grejerna packades innan bilen rullade mot Kungsbacka. Äntligen var vi på väg och 05.55 satt vi på tåget mot Köpenhamn där vi sedan skulle flyga vidare mot Thailand. Vi flög från Köpenhamn 11 januari klockan 14.00, flyget från Köpenhamn hade destination Dubai. Efter en ganska lång flygresa så landade vi i Dubai 23.15 lokaltid. Här väntade vi sedan på nästa plan som skulle ta oss en sväng förbi Hong Kong innan det var dags för Bangkok. Mellanlandningen gick snabbt och nu var klockan 03,20 och planet mot Hong Kong skulle lyfta.


Flygresan mot Hong Kong var lång men gick otroligt bra. Vi åkte alla flygningar med flygbolaget Emirates som hade bra plan, god mat och otroligt bra service. 14.30 landade vårt plan i Hong Kong och nu hade vi åkt i nästan över ett dygn. Tidsuppfattningen började försvinna och helt plötsligt var det den 12 januari. Vi skulle spendera hela sju timmar i Hong Kong innan nästa plan gick. Dagen spenderades på golvet sovandes i Hong Kong. Många blickar riktade mot oss eftersom vi var de enda västerlänningar i den terminalen. Sova på ett golv bland massa folk var inget problem och det var bara att börja vänja sig vid att leva primitivt.

21.15 lyfte planet mot Bangkok och detta var inget vanligt plan utan det var ett av världens största. De var först under denna flygning som vi började förstå att vi snart var framme och nu började äventyret, vi visste inte vad som väntade och vi visste inte hur vi skulle ta oss från flygplatsen.

När vi väl landade i Bangkok var klockan 23.15 den 12 januari och alla flygningar hade gått utmärkt. Även fast det var en lång resa fungerade allt utan problem och vi var mycket nöjda med flygbolaget.
Väl i Bangkok började äventyret och nu skulle vi ta oss med lokalbuss samt bilflak mot centrala Thailand. Istället för att åka söderut som de flesta så skulle vi åka norrut vilket skulle bli en utmaning och en upplevelse.

Efter några timmars vansinnesfärd på dåliga vägar och mitt ute i ingenstans så var vi äntligen framme i Singburi som blev vårt hem under ca 3 veckor.

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA