Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

 

I veckan fick vi en förfrågan via vår facebooksida som handlade om varför priset på en biljett kan förändras så mycket från en dag till nästa. En vanlig fråga som ofta leder till förvirring bland många av våra kunder. Inte helt sällan blir även vi lite förbryllade. En mycket bra fråga med andra ord! Vi tänkte grotta ner oss lite i svaret.

 

Utgångspunkten

I enkla termer står och faller priset på en flygbiljett med flygstolens tillgänglighet; Ju färre lediga stolar, desto mer kostar biljetten. Tumregeln är att de billigaste flygstolarna säljs först. Sen blir det dyrare och dyrare beroende på hur många stolar som finns kvar. 

 

Den reserverade flygstolen

En del resebyråer tillåter kunden att reservera en plats utan att betala förrän dagen därpå. Då är alltså stolen låst i systemet och uppfattas som en upptagen flygstol, vilket leder till en generell prisökning. Om det dessutom visar sig att alla platser på en viss prisnivå blir reserverade så kommer du att hitta ett påtagligt dyrare pris på den flighten. 

 

Dagen-efter-priset

Låt oss säga att det gjordes ett stort antal reservationer på ett flyg under en och samma dag. Dagen därpå väljer endast ett fåtal resenärer att avsluta och betala sin bokning. De reservationer som inte betalats i tid släpps då tillbaka ut på marknaden. Om du då gör om din sökning kommer du att få ett billigare pris än dagen innan. Detta är den vanligaste anledningen till varför en och samma biljett kan skilja så mycket i pris från en dag till den nästföljande.

 

Hur kan priset på en biljett förändras så snabbt?

Biljettpriser ändras snabbt. Ibland känns det nästan som att den biljett du hittade vid din sökning aldrig existerade. Så är det naturligtvis inte. Anledningen till detta dilemma är resebyråernas bokningssystem,  som mellanlagrar priser. De här systemen uppdateras inte alltid som det ska. Resultatet blir att man visar priser på biljetter man inte längre erbjuder. Problemet ligger alltså mellan flygbolagen och de bokningssystem som resebyråerna använder. De faktiska priserna hämtas vid själva bokningen. Ibland är flyget du söker till och med fullbokat. Vi visar alltid de billigaste priserna som erbjuds. Synd bara att bokningssystemen inte är lika snabba som vi!

 

Den riktigt billiga biljetten

Flygbolag har ibland kampanjer där de säljer ut en trave biljetter till ett fördelaktigt pris. Om du lyckas tajma en kampanj kan du hitta riktigt billiga priser. Vi jobbar ständigt på att informera våra besökare om när dessa kampanjer sker, men inte helt sällan så är flygbolagen lite hemliga med denna information. 

 

En biljett kostar 1000kr men två biljetter kostar 3000kr?

Ibland finns det bara en biljett kvar på en billigare prisnivå. Söker du på fler biljetter så får du det dyrare priset på samtliga biljetter. Men om du istället gör en bokning per biljett så kan du åtminstone köpa en biljett till det billigare priset och resten till det dyrare. Då sparar du lite pengar men kanske blir tvungen att sitta separat på planet. Detta brukar dock kunna lösas när du checker in. Du kan bli tvungen att betala dubbla kortavgifter, beroende på vilken resebyrå du avlutar bokningen hos.

 

Is i magen eller bokningsdags?

När du än vill åka är det genom en jämförelsesida du hittar den billigaste biljetten. Generellt är biljetter alltid billiga lång tid före avresan.  Men allt kan hända och priserna kan svänga drastiskt från dag till dag. Det krävs både tur och ihärdighet för att hitta drömbiljetten, men vi ser det hända varje dag. Och det är faktiskt så att de biljetter du hittar hos oss är de billigaste som marknaden har att erbjuda. 

 

Lycka till i jakten på billiga biljetter!

 
   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA