Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

Med sina kanaler, cafeér, sin otroliga omgivning och förstaklassiga hotell kommer Venedig alltid vara nummer ett på din bucket list. En metropol för klassisk musik och gondolernas tysta framfart längs kanalerna gör staden till romantikens centrum. De allra flesta reser på sommaren men våren i Venedig är minst lika bra. Vår betyder mindre folk, lagom varmt och bara känslan av att vara utomlands medan slasket gör sig påminnt hemma i Sverige gör att du kommer att älska staden. 

Att bo

Venedig kryllar av bra hotell och det ska mycket till för att du ska bo dåligt. Men självklart finns det några som sticker ut lite extra mycket. 

Carniaval Palace Hotel

Ett designhotell mitt inne i centrala Venedig med utsikt över  kanalerna. Rummen är stora och inredningen minst sagt genomtänkt. Ett hippt hotell för den lite mer modemedvetna, det är lyxigt men inte dyrt för det.

Hotel Colombina

Mysigt hotell i Venedigs hjärta. Har allt du behöver för en romantisk weekend och är hemtrevligt. Ligger med utsikt över kanalerna och erbjuder rum till ett inte alltför dyrt pris.

Hotel Moresco

Kännt för sin service. Ett hotell som har gångavstånd till allt. Mysigt hotell där du inte behöver ge för stora pengar för ett stort rum. Rekommenderas starkt. 

Hitta ditt favorithotell på allahotellrum.se

 

Att äta

Restaurangutbudet i Venedig är stort och här finns något för alla smaker. Havsstad som det är finns det många bra fiskrestauranger som bara måste besökas. Giventvis är pastan i centrum av den venetianska matkulturen och äts till frukost, lunch, middag, en pastarätt på restaurang ligger runt 150 svenska kronor. Pizza däremot äter du bättre i andra delar av Italien. Ost finns det gott om och i Venedig bör du smaka på Asiago. Byn som är namne med osten ligger längre upp i provinsen och endast där sker originaltillverkningen. Osten kommer från kon och har en smak som liknar den mer kända grannen parmesan.

Prosciutto E Parmigiano

Ett måste på Venedigresan, bästa ost och charkbutiken i staden, skinkan håller högsta kvalite Det finns ca 150 italienska ostar och 35 av dessa är PDO certifierade, vilket betyder att originalet får bara tillverkas på en plats. Butiken har de flesta av dessa och Parmigiano Reggiano, eller parmesan som är det vanligare namnet, är givetvis den stora stjärnan i osthyllan. 

Ostaria Boccadoro

En klassisk venetiansk restaurang, fisk och pasta. Använder sig bara av lokala ingredienser och ligger en bit från de allra mest besökta turiststråken.  Inredningen är spartansk och här är det maten som står i centrum. Har även ett riktigt bra utbud av viner och kunnig personal. 

L'Alcova Restaurant

Med en fantastisk terass som bjuder på en vy över hela Canal Grande är L'Alcova ett givet stop på resan. Sitt ner, njut av utsikten och drick ett glas vin innan du bjuds på rätter med naturliga smaker och stor personlighet. 

Att se

Med 12 miljoner besökare varje år är det alltid mycket turister i staden. Våren är något bättre och du får chansen att se Venedigs alla turistmål relativt ostört. Att glida fram på en gondol längs kanalerna är klassiskt men inte det enda du kan göra. Här kommer några sevärdigheter som borde vara givna på Venedigresan.

Markusplatsen

Piazzo San Marco hyser den mäktiga Markuskyrkan. Ett stort torg som erbjuder en mäktig vy. I varje film du sett som utspelar sig i Venedig klungas duvorna på torget. Det stämmer i verkligheten och romantiken är sann. Ett av Venedigs mest klassiska resmål och ett måste på resan. 

Ca' Rezzonico

Venedigs vackraste palats som ligger precis vid Canal Grande. Är numer ett museum dedikerat till 1700-talets Venedig. Byggnationen påbörjades så tidigt som 1649 men slutfördes inte förrän 100 år senare. Detta på grund av pengabrist och dödsfall. Den nya arkitekten slutförde den förstes ritningar men med sin egen touch. Därav den blandning av still som finns på palatset. 

Rialtobron

Rialtobron är den äldsta av fyra broar över Canal Grande. Första versionen byggdes redan så tidigt som på 1100-talet men nuvarande konstruktion invigdes 1591. Arkitekten förutspådde att den inte skulle hålla men kvar står den än idag och är ett av Venedigs mest berömda byggnader.

 

Venedig på våren är drömmen, det är lagom varmt, tillräckligt med folk och romantiskt som på film. Om du har tur får du även uppleva Acqua Alta, ett fenomen som sker främst vintertid men även på våren. Hela Venedig svämmar över och blir fantastiskt vackert, köp ett par gula stövlar och plaska runt tillsammans med resten av stans invånare. Ett annat evenemang som är väl värt ett besök är Vogalonga. Ett race som sträcker sig genom Venedigs kanaler och där endast kajaker och båtar drivna med handkraft får vara med. En tradition sedan 70-talet och lika populärt än idag.

Hitta en weekend som passar och upplev en av Europas vackraste städer. Trevlig Resa! 

 

 

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA