Sök billiga flyg
hitta ditt nästa äventyr
Jämför priser
välj den bästa biljetten
Boka hos resebyrå
förverkliga dina drömmar
   

 

Vintern är långresornas tid. Vi byter vinterkängor mot flip-flop och duntäcken mot badlakan. Men ju längre vi reser desto större är ofta tidsskillnaden. Bovarna i dramat kallas för jetlag och tidszoner. Men det finns knep som underlättar dygnsomställning och jetlag.

Före resan

Är du nattmänniska eller morgonmänniska? Denna självinsikt kan både hjälpa och stjälpa när du ska resa över tidszonerna. Ska du exempelvis västerut så kan det vara en klok idé att nattsudda framför filmer på TV. Om du däremot flyger österut kan det vara läge att försöka somna tidigt över en tråkig bok. Att komma in i den lokala tidsrytmen snabbt är A och O, så varför inte tjuvstarta!

Under resan

Vatten, vatten, vatten! Drick mycket under resan. Kroppen behöver ovanligt mycket vätska när den är i transit och vätskebrist är en av de vanligaste orsakerna bakom att må lite dåligt när man reser. Kroppen trivs dessutom bäst när den sover naturligt. Sömnmedel är alltså en dålig idé. Alkohol på planet är heller inte den bästa idén, men vad gör man inte när semesterpeppet smyger sig på. Varannan vatten kanske?

Framme 

Ta tjuren vid hornen när du kommer fram och försök rida ut den första dagen enligt lokal tid. Är det dag så försök vara ute i dagsljuset. Är det natt så försök att sova direkt och få så mycket ostörd sömn du bara kan.  Undvik tupplurar om du flyger österut, och försök att sova så länge som möjligt om du är på västligare längdgrader. 

Ät lätt och drick mycket i början. Om du flyger västerut kan det vara en god idé att ha lite snacks på nattduksbordet så slipper du gå och flänga när du vaknar på den tidiga morgonkvisten. Det är annars viktigt att vara ute och just flänga. Motion och frisk luft gör omställningen enklare. Men glöm inte bort att du är på semester! Vem vet, kanske behöver man inte göra mycket mer än att ligga i hängmattan medan tiden tänker på annat…

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

   
   
Ändra sidinställningar
   
Tipsa en vän om den här resan!
Mottagarens e-postadress*

Ditt namn*

Din e-postadress*

Meddelande (valfritt)

Skicka
   
Tack för att du använder allaflygbiljetter.se
Vi vill gärna veta vad du tycker eller något, fyll i sådant här.
   
Registrera konto
Email
Lösenord (minst 4 tecken)
Bekräfta lösenord
SKICKA
   
Logga in
Email
Lösenord
   
Allaflygbiljetter.se
Om oss
FAQ
Privacy Policy

Jämför alla billiga flygbiljetter
Vi hjälper dig att hitta nätets bästa flygbiljetter bland resebyråer och flygbolag över hela världen. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Bokningen gör du smidigt genom att klicka dig vidare till en av våra återförsäljare.
© 2007-2024 allaflygbiljetter.se
Hjälp oss att bli bättre
Ditt namn:

Din epostadress:

Ris, Ros, Förslag eller Frågor?


SKICKA